Lättja

Allt fortsätter. Inget är slut ännu. Sköna ledighet som uppmuntrar till lättja. Uteliv i det vackra vädret - visst, men helst sitter jag och läser, ligger och läser och så sover jag emellan det. Precis det där faktiskt som jag önskat att få göra. Det där som alltid prioriteras bort för det som anses viktigare..

Hur kan man prioritera bort sådana här stunder? Varför unnar man sig inte det oftare? Eller, Unna...! Som om inte det borde vara något livsviktigt?
Den kristna moraltraditionens fel antagligen. En av de sju dödssynderna. Motsatsen är flit läste jag någon gång. Det är ok, men inte att förklara det som lathet, likgiltighet eller passivitet. Fula ord. Lättja låter vackert.

På synonymer.se dyker följande ord upp;
lathet, slöhet, slapphet, oföretagsamhet, indolens, lojhet, bekvämlighet.
Bekvämlighet köper jag. Jag skall ha det bekvämt några dagar. Bekvämt fram till..måndag. Måndag blir bra. då kan jag börja arbeta. Då kan jag börja träna och sköta om min kropp. Sköta om min kropp fysiskt. Märkligt att man inte kan ta hand om sin kropp både psykiskt och fysiskt samtidigt?
En så länge är det bara onsdag. alltså massor av tid kvar att ägna sig åt lättja.
Jag läser nättidningar också. Men på nyhetsfronten inte mycket nytt. Galenskap i största allmänhet. Hemskheter helt enkelt. Jag stänger av, återgår till min bok. Stillhet och lugn. Om en stund skall jag skriva i min dagbok om denna dag. Men först...ingenting.