Årets sista dag

Nyårsafton och de sista timmarna av året. Solen skiner och det är plus. Slutet gott allting gott!
Förbereder min egna lilla årskrönika, men då nedskriven med bläck. 31 år har jag skrivit mina anteckningar om mitt liv. En stor samling av dagböcker i dag som fyller sin egna bokhylla.

Jag går igenom 2014 i ett bloggperspektiv. Jag bytte plattform i maj. Ville samla allt på en sida, under egen domän. Häftigt, men inte helt utan krångel. Tog nästan hela året för er läsare att hitta hit. Nu känns det bra, även om den tidigare plattformen som jag använde gav mig större bloggfrihet på ett sätt.

I januari skrev jag två inlägg som blev några av de mest lästa som jag skrivit. Svartskallen; berättelsen om att vara mörk i ett vitt land, om rasism och mina egna erfarenheter och hur det påverkat mig, delades flitigt på de sociala medierna. Likaså inlägget I Färgelanda bryr vi oss, där jag skriver om hur vi här på orten sluter upp mot den yttre fienden.
I februari skrev jag från Portobello road i London och i mars kom grillen fram på balkongen och det börjades blogga flitigt därifrån. Minns ni hur tidigt våren kom i vår?
I april gick jag barärmad i den nu cementerade våren och jag skrev från besök i Stockholm, om bröllop och kärlek.

I maj var det trots allt en del ångest över hur det skulle gå med min nya hemsida och framförallt min nya blogg. Jag skrev om Chuck Berry och det fick fart på bloggen.
I juni skrev jag om att det inte flaggades på nationaldagen på officiella platser i Färgelanda och kommentarsfältet fylldes. Det visade sig att ämnet inte var helt okontroversiellt. Jag åkte till Turkiet och fyllde bloggen med betraktelser från det fjärran landet. Lika så i juli. Semestern rullade på. Det var roadtrips, utflykter och camping.
I slutet av augusti skrev jag Offer och förövare och det är ett av mitt mest delade inlägg fram tills i dag. Jag skrev om att vi måste ta konsekvensen av vårt handlande, sluta att gulla med våldsverkare och kriminella. Det tog lite skruv...
Sen kom hösten..

I september var det både Bakfullångest och bön. Jag skrev från och om Toscana. I oktober var det 50-årsfest och välgörenhetsgala i Färgelanda. Det regnade till förbannelse, Cancern tog Ingesson och försvaret jagade ubåt i Stockholms skärgård. Jag skrev om alltihop och en del till.
I november gjorde jag min debut på den kulturella scenen. Jag skrev flera inlägg om det. Aldrig har så många läst min blogg som just då.
Och så december...några timmar kvar. Sedan jag blev ledig tror jag att jag bloggat varje dag. Trivs med den här stunden. Stunden på dagen då man får skriva ner sina tankar. En stund i lugn och faktisk glädje.

Dagens bild får bli från ett trevligt sommarminne i år, då jag och brorsan paddlade i Östersjön. Vattnet var just så där glimmande som på bilden. Tack för att ni läst mina rader det här året. Jag önskar er ett trevligt avslut på året.