4th of july - feeling

Ett helt lastbilslast med björkved dumpas av hos min far och jag och min son får möjlighet att jobba, ta i lite grann och känna den där speciella känslan av att jobba fysiskt, men samtidigt kunna kombinera det med några timmars riktigt trevliga samtal.
Min far, min son och så jag.
Ett mission, några ganska sällsynta timmar tillsammans vi tre. Timmar som säkerligen i framtiden kommer betyda ännu mer i form av minnen och återblickar.
Vi gör det där och vi snackar en massa och vi fikar och det är skratt och glada tillrop.
Sedan vill min far att vi tar kväll. Det är nog för i dag.
Jag tvekar och tänker tillbaka på när jag var i min sons ålder. Om hur jag och brorsan var med farsan i skogen. Vi var 14-15 år och det sista vi hade lust med var att vara fast i skogen med mygg, knott och ett uppdrag som aldrig tog slut...
Tiderna förändras och vi säger ok,
och vi säger; Vi kommer tillbaka i morgon, så fortsätter vi då. Farsan nickar.

Väl hemma börjas det förberedas för lite 4th of July firande.
Ifjol var vi på plats.
Det firades på Fort Myers beach.
Bättre ställe att fira nationaldagen på finns knappast.
Näst bäst kommer vara här hemma i kväll.

Det skall frossas i en riktig barbecue.
Texasbiffar, Revbensspjäll med bbq-sås, hamburgare med coleslaw, chicken cajun med grillade grönsaker, grillade majskolvar med hickorysmör.

Samtidigt som detta skall tillagas, skall jag lyssna på lite härlig amerikansk musik och varför inte då två har de bästa 4th of July låtarna som någonsin gjorts?
Detta förstås på repeat.

För ett år sedan spelade vi in en liten videohälsning till alla amerikaner. Ren glädje!