50 plus 50

Igår firades 100 år.
Ett kalas som kom oväntat och överaskande för de inblandade.
Temat var husvagn och båtliv. Jubilarernas favoritintressen. Stämningen i bygdegården var på topp. Sällan har jag upplevt så mycket värme och kärlek på en sån här tillställning.

Det finns en glädje i att bli äldre. Att fått vara med ytterligare ett år.
Men ju äldre jag blir, ju mer tror jag att jag inte kan förklara eller förstå, ännu mer än de saker som är förklarliga och förståeliga.
Visst tänker jag själv ibland på hur det skulle vara att vara yngre. I ungdomen springer vi in i svårigheter. När vi blir gamla springer svårigheterna på oss. Det finns sannerligen nackdelar både med att vara yngre och att vara äldre.

Så här dagen efter är jag tacksam över att få varit med och firat Veronica och Tony på denna "mitt i livet tillställning" och frågan jag funderar över är förstås hur gammal skulle jag vara om jag inte visste hur gammal jag är,