A Sweet Little Bullet From A Pretty Blue Gun
Den där låten med det sköna namnet "A Sweet Little Bullet From A Pretty Blue Gun" från plattan Blue Valentine, strömmar ut ur ljudsystemet och dränker biblioteket med sitt innehåll och Tom Waits är verkligen i högform, även om jag egentligen alltid tyckt mer om låtens namn än själva låten. Men all den där "madness" som den då unga Waits sjöng om, passar perfekt för denna stund.
För allt går i grått. Till och med drömmarna. Så här års bjuds det på få ljusglimtar. Helgen som försvann i all hast med Judotävling nästan på hemmaplan ochFestmässa i Högsäters kyrka på programmet ett undantag. Roligt och ganska coolt.

Sedan ny vecka - den här veckan! Ganska ocool om jag får säga min mening. Regeringens budget i början av veckan. Finansminister Magdalena Anderssons presentation av budgeten. Har förstås ingen sympati med den där sosseregeringen med miljöpartistiskt inslag, men har full respekt för att de tycker annorlunda än mig. Vi ser på rättvisa och solidaritet i välfärdssystemet med helt olika glasögon. "Fine" för mig. Dock kan jag inte smälta höjd bensinskatt, som bara kan ses som ett jätte svek mot landsbygden. Det är de som inte har tillgång till något annat transportmedel än bil, som får ta konsekvenserna och det innebär...att landsbygden kommer fortsätta att avfolkas. Det är verkligen höst för mig.

Arbetsveckan går mot sitt slut. Helgen kryper inpå. Det är trötthet, osocialt och händelselöst. Allt rullar på, men ändå inte. Jag hinner inte prata med någon. Jag orkar inte. Det är vardagen, min vardag.

​Sedan "åsk och dunder" tog min router/modem någon gång i våras, har inte nätverket i mitt hem varit något att hurra för trots nya grejor. Snarare tvärtom... Så här års märks det extra mycket. Det är bara vinäger.

Ibland driver den här hemsidan mig till vansinne! Inte min blogg, utan sidan jag skriver på. Förr var det så enkelt att blogga. Man kunde skriva från där man var oavsett vilket verktyg man hade. Att göra inlägg via mobilen t ex var inget problem. Snarare superenkelt. Sedan drygt ett år har jag legat på Hemsida24. Funkar så där...

Det är sådana här kvällar som man söker desperat efter lite inspiration, försöker finna det där lilla för att motivera sig till att inte krypa till sängs i vredesmod. Jag satsar på Blue valentine i kväll. Jag lyssnar med slutna ögon. Om saker känns tungt, kan man vara säker på att nästa Tom Waits låt har en karaktär som har det sämre. Ibland kan andras tristess och illamående få oss att förstå att saker och ting egentligen inte är så illa hos oss själva.