Allt handlar om vilken inställning man går in med

I denna isande, men soliga dag klev jag ut denna morgon med förhoppning om ännu en vacker dag. En öm och mild dag. En sån där lördag som levererar godheter.
Sedan låste bilen sig själv när den stod på tomgång och gjorde sig så omöjlig (fungerade varken att trycka på , eller köra extranyckeln i låset) att Assistancekåren fick tillkallas.
Detta innebar att min planerade närvaro på klubben under förmiddagen blev minimal.
För Assistancekåren var det förstås en enkel match och på 38 sekunder var bildörren öppnad.
En sån där start på dagen kan lätt få en negativ påverkan på resten. Det är då man måste vara som starkast och kunna se förbi, kunna gå förbi eventuella blockeringar. I värsta fall är annars risken att det bara fortsätter, eller hakar upp sig, att man inte kan släppa och sedan går miste om allt det där som man såg framemot.
Att kunna fråga sig själv; Blev det ändå inte bra tillslut, även om det kostade lite?
Är det hela världen?
Finns det inte värre saker att hänga upp sig på?
Själv blev jag senare genom ett möte påmind om livets hastiga vändningar både till det sämre och till det bättre.
Och att det så gott som alltid måste bli något sämre, eller att man åtminstone måste offra något, för att sedan kunna gå vidare, för att kunna uppnå det där som är bättre.
Alla bär vi på en historia.
Många av oss bär på flera. Den där "innan" och den där "nu".

Jag är nog i sanningens namn inte så bra på att bemästra mina inre demoner och har lätt att låsa mig, när det inte går som jag vill. Däremot vet jag om det och jobbar på att bli bättre på att just bemästra det. Problemet är att det alltid händer när man minst anar och att det nästan alltid är svårt att förutse att något negativt skall dyka upp som riskerar att förstöra hela ens dag. Att vara medveten om att det mesta som uppfattas negativt i vardagen oftast faktiskt inte är "hela världen", utan får tillfalla kategorin "tråkiga tillfälligheter", men som inte förändrar saker och ting eller ens liv.

Det närmar sig kväll och det visade sig tillslut att denna lördag ändå skulle leverera just de där godheterna som jag hoppades på. Det blev verkligen inte så dåligt idag, trots att det kanske inte startade så bra. Dessutom skiner fortfarande solen och allt känns vackert.