Arbeta som om du skulle leva för evigt

50 000 smittofall per dag i USA och det kan stiga till 100 000 spår experten. Covid-19 håller det stora landet i väster i ett järngrepp.
I Österland firar president Vladimir Putin att han kan fortsätta att regera livet ut. Det är skrämmande tyst i nyhetsmedia om den så kallade ”allryska” omröstningen som gett Putin omfattande förändringar i landets konstitution.
Juii har knappt börjat och meteorologerna är eniga om att det nu är mycket svalt för årstiden i vårt land och resten av veckan bjuder på blygsamma temperaturer.
I ett samhälle i Dalsland i ett rött 70-talshus har min far fällt sina 20 meters björkar som stoltserat i entrén. Tillslut när höststormen tog tag i dem, blev de bara en nattlig mara och träd som i värsta fall riskerade att blåsa ner på huset. De planterades där när jag var ett barn. Allt var enkelt på 70-talet.
Min far som lever karantänsliv har haft att göra i dagarna två. Det oberoende av väder och vind, en fruktad farsot och galenskap i världen. I går kväll var jag där tillsammans med dessa tre ungdomar som poserar på bilden ovan. Det går fort om man är många som hjälps åt. Det finns dock en hel del kvar att göra. Men Arbete befrämjar hälsa och välstånd.och ger god sömn.
Och det är nu som jag börjar tänka på det där ordspråket som jag hörde för länge sedan.
"Arbeta som om du skulle leva för evigt. Älska som om du skulle dö idag."
Det är faktiskt riktigt vackert och precis så som det är.