Att bara "vara" en stund

Igår var jag rockhjälte och ägde världen. Idag dricker jag te och lyssnar på visor.
Och under den här dagen har saker som jag gjort gått i slowmotion, samtidigt som en hel värld utanför rusat förbi.
Jag var ute och åkte med en vän tidigare idag. Jag körde. När vi närmade oss Färgelanda;

"Kan vi inte stanna och köpa en glass eller dricka eller nåt, sätta oss någonstans och bara vara en stund".

Jag var inte ensam om att inte vilja åka hem.
Vi stannade till vid en butik, köpte varsin dricka och gick ner till ån, satte oss i skuggan under ett träd, drack vår dricka och bara tittade rätt fram. Andades, tittade oss runt, men sa inget på en lång stund. Jag studerade växtligheten, slogs av mångfalden av träd, buskar och höga och frodiga växter.
och så fåglar då förstås, Vassångare med den där karaktäristiska ihållande surrande, ringande sången.

Vi pratade om det där sedan; att sitta vid ett vatten och ladda energi och vi var rörande överens om att det är just sådana här stunder som verkligen betyder något.

Nu sitter jag ute för att bli ordentligt avkyld och lyckas faktiskt bra med det. Det har varit ännu en het dag. Över 30 grader. I morgon också, sedan skall det vara finito, klart slut för denna gång. Enligt SMHI är ett omfattande regn på väg. De går så långt som att kalla det ett glädjebesked! Kanske första och sista gången som de kommer få anledning till att göra det.
Det är ihållande regn på väg. SMHI:s värmevarnar förstås. Fortsatt mycket varmt något dygn till, men sedan kommer det efterlängtade regnet. "Ihållande regn" - smaka på det. Nu undrar jag vad det kommer göra med oss människor?
Jag tittar ner mot centrum, behåller tanken på regnet. Noterar att det numera är ganska mörkt vid den här tiden, men det är stilla och rogivande. Jag fryser...För första gången på månader fryser jag. Jag tittar ner mot centrum igen och går sedan in. Juli är strax slut.