Att leva som en författare

Jag är här för att skriva. Att få klart mitt manus till min nya bok.
Därför tillbringar jag förmiddagarna och kvällarna vid tangenterna och som idag när jag hade annat för mig på morgontimmarna - en del av eftermiddagen.
Trots resmålet har lockelsen för lättja inte tagit över, utan diciplin råder. Där har förstås vädret hjälpt till, men jag försöker ändå att komma ut så mycket som möjligt både på promenader och kafébesök, eller som idag när jag deltog i en liten surfarutbildning för att sedan ge mig ut bland vågorna. Efter att få tränat på lite upphopp (som jag tyckte att jag var bra på fick jag lära mig att bära brädan, hur man tar sig upp på den, hur man ligger på den för att sedan få lära sig lite teori. Jag noterade snabbt det som sas om line ups, duckdives, impact-zones, och hang-tens. Sedan var det dags för mig att ge mig ut mot det stora äventyret.
Efter att utmattad ta mig ut till line up (där man sitter och ser cool ut och väntar på vågorna) Behövde jag vila där en stund. Sanningen är den att det hade varit ett alldeles för tufft äventyr för mig att ta mig dit, men efter några drunkningsförsök lyckades jag ta mig till zonen på tredjeförsöket. När det tillslut var dags för mig att ta mig an vågorna på riktigt hade jag fel tajming och fick rejäla kyssar av dem och lyckades inte fånga dem.
När jag tillslut lugnat ner mig lyckades jag tillslut liggandes på brädan ta ett par vågor.

I eftermiddag kom så solen och jag tog mig tid för att gå ned och lägga mig vid poolen en liten stund. Att hoppa i lät jag dock bli. Jag hade fått tillräckligt med vatten för idag.