Att välja rätt fokus

Jag kommer hem från jobbet idag och möts av dagens bästa händelse. Min son har lagat en fantastisk god middag och jag njuter tillfullo när vi gemensamt äter av det goda. 

Det finns de som hävdar motsatsen, men matbilder är kanske det trevligaste man kan finna på sociala medier. Så mer matbilder år folket. 
Annars inte mycket att skriva hem om när det gäller denna dag. 
Statsministern viker sig för turkarna och dagens möte med Erdogan gav absolut ingenting. Han är dock glad säger han över att fått vara där säger han. 
Kanske för att slippa att vara i Sverige när budgeten presenterades ?
En socialdemokratisk budget av en högerregering.
Jag dör lite grann.. 
Det var inte det här jag röstade på, för så är det, jag röstade på den här regeringen trots Kristersson och trots att jag uppskattade Magdalena. 
Men så är det. Inte ens plastpåseskatten tas bort. 
När det gäller att stå för vad man lovar står inte politiker längst fram oavsett höger eller vänster. 
Finns det något bra med denna budget då? Ja att klimatbonusen för inköp av ny elbil tas bort. 

Mellanårsvalet är annars det som mest berör mig just nu. 
Makten i kongressen är inom räckhåll att tas. 
Ett val som gör mig orolig. Ett val som kommer påverka oss i Europa tusenfalt. Vinner Republikanerna kongressen ligger allt öppet för Trumps återkomst och han är ingen Europavän. Ingen Natovän heller för den delen och Republikanerna har heller inte visat något intresse för att fortsätta att stödja Ukraina. Europa ligger vidöppet för Putin. 
Jag tror att Biden och company till viss del missbedömt väljarna. Att i första hand föra fram abort och hotet mot demokratin som de viktigaste frågorna biter inte när folk oroar sig för ekonomin. Hur den vanliga amerikanen skall få det att gå ihop för familjen. 
Under de få dagar vi var i Arizona i somras var det tydligt att den stora oron som folk hade var rädslan för inflationen och vad den skulle göra mot dem. Arizona som är uttalat en av vågmästarstaterna i detta val. 

Det är sånt här som jag tänker på denna kväll. Domedagsprofetior. 
Men så tänker jag på den goda maten jag blev bjuden på ikväll. Ser på den där sköna matbilden och bestämmer mig för att behålla mitt fokus på det resten av kvällen. På god mat och matbilder på sociala medier.