Bäst just nu

För några dagar sedan satt jag på en hiphop-restaurang i Hornstull, åt burgare, tittade på människorna som satt där och tjuvlyssnade på deras historier ur livet. I lokalen strömmade rapmusiken fritt och någonstans där försvann jag i egna tankar där jag befann mig i en svunnen tid då Hornstull och området däromkring var min "lekplats i livet".,
Rapmusiken byttes ut mot Sjömilas "Vid Hornstull" och Ulf Michal som konstaterade att "Vi var bäst just då, jag och min vän".
Sedan min första lyssning av Sjömilas senaste album Närmare, har jag haft den där låten i huvudet. Ni vet vad jag menar. Man går runt och nynnar på på den där låten, sjunger stötvis de där stroferna. Så där har det varit.
Den där låten har alla de där ingredienserna för att bli årets sommarplåga. Farten, glädjen, det trallvänliga, romantiken och igenkänningsfaktorn

Jag gillar det där bandet, deras musik och vad de står för. Sedan deras debutalbum Två vänner har jag varit en flitig lyssnare.
Och jag har tagit mig an de där nya låtarna på purfärska Närmare med stor entusiasm. Tagit in texterna, harmonierna, känslan.
En gång i tiden var jag en storkonsument av svensk musik och rörde mig bland de artister som sägs influerat Sjömila; Mauro Scocco, Peter LeMarc och Eldkvarn. Jag har dock aldrig tyckt om att jämföra med andra, även om jag själv kan lyssna på gamla låtar som jag gjort och kunna höra vad jag influerats av just då.
Sjömila är bättre än så och skall inte jämföras med något, eller någon. De står på egna ben. Det där samspelet mellan Ulf Och Ericas röster skapar en unikhet som inte finns i svensk musik idag.
Jag njuter av låten "Säg det" och skulle kunna nämna den där tydliga Strömstedtsuppbyggnaden och likheten mellan Erica och Lisa Nilsson, men faktum är att det här är så mycket bättre än att jämföras med något annat.
Sjömila står på egna ben och levererar skön svensk musik på bästa sätt. Antagligen det bästa svenska bandet idag och visst är Erica Sveriges bästa sångerska.
De är helt enkelt bäst just nu!