Böcker för somriga dagar

Efter det att jag läst ut min sista sommarpocket, tar jag med mig min "önskelista" till bokhandeln för att botanisera bland alla intressanta titlar. Jag hittar nio av dem jag söker och köper dem allihopa. Det är en bok om The Boss och det just därför att jag älskar biografier och det blir boken om Carola också och för att stilla mitt spänningsbegär letar jag fram favoriter i form av Connolly och Koontz. George Pelecanos skriver alltid så coolt och man kan inget annat än att älska hans privatdeckare "Derek Strange" som ständigt försöker balansera i gråzonen mellan rätt och fel.
Det finns få författare som fyller mig så med vällust som Donna Leon ständigt lyckas göra. Skildrandet om den egensinniga Kommisarien Brunetti, hans familj och om livet i Venedig. Alltid lustfyllt och charmigt.
Roberto Saviano skriver allt annat än lustfyllt, men hans böcker är så gripande, hemska och viktiga och lämnar inge oberörd.
Arto Paasalinna läser man för att få skratta, få ta del av en mustig historia som stannar kavr länge länge. Slutligen den svenska gudfadern. Boken om Sveriges fiende nummer 1; Milan Sevo.

Ja som ni märker finns det en viss spännvidd mellan mitt intagande av litteratur.
Och nu mina vänner, nu...skall jag åta mig den avundsvärda uppgiften att hitta ett skuggigt ställe och därefter välja ut vilken av dessa godingar jag skall börja med. Livet känns bra nu