Beautiful lies

Det är en fantastisk vårkväll som inte vill ta slut. Jag går in motvilligt, men det är för att förbereda kvällens måltid. 
Sätter på musik och som hela denna veckan är det Tanner Usrey som fyller hela mig med välbehag. Ganska lugna låtar, en del sorgliga, men ack så vackra. Som en välgörande kräm som jag smörjer in min själ med. 
Låten Beautiful lies är så bedårande vacker. 

Den där rösten rycker tag i mig. Den där inledningen är så poetisk. 

"I'd steal the moon from the stars
Just to get to where you are
But it seems these days you're so damn far away."

Tanner Usrey är en amerikansk singer-songwriter och hans singel "Beautiful Lies" släpptes 2021. .

Låten handlar om en person som är fast i en relation som inte längre fungerar. Trots att de båda vet att det är dags att gå vidare, fortsätter de att ljuga för varandra och för sig själva om deras känslor. Texten är fylld med starka känslor av längtan, förnekande och sorg.

Tanner Usrey berättar att han skrev låten efter att ha varit med om en liknande situation själv. Han beskriver hur han kände att han var tvungen att ljuga för att få den personen han älskade att stanna kvar, trots att han visste att det inte var rätt för honom. Genom att skriva låten ville han utforska temat om att vilja något som man vet att man inte borde ha.

Tanner Usreys själfulla röst smälter samman med de mjuka beatsen och skapar en känsla av drömliknande melankoli. "Beautiful Lies" är en sån berörande låt som handlar om en universell känsla av att vilja hålla fast vid något som redan är förlorat. Tanner Usrey lyckas fånga denna känsla i sin musik och kommer att fortsätta att beröra mig länge. 

Nu är det dags för dig att själv lyssna och det gör du genom denna länk

Musik har alltid varit ett av det viktigaste i mitt liv. Musiken finns ständigt med mig och inom mig. Musik är dessutom idag det jag sysslar med till vardags och som jag får större delen av min inkomst ifrån. Så visst kan jag kalla mig privilegierad. Att faktiskt få jobba med det som jag älskar allra mest. Genom åren finns det många personer, grupper och artister som påverkad mig genom musik till den som jag är idag. För jag tror på att musik har den förmågan. Att kunna påverka. Under fredagar framöver kommer jag presentera de artister och låtar som påverkat mig genom livet och kanske ge lite anekdoter kring det…och vad passar bättre än en fredag kväll att varva ned till något riktigt härligt. Härligt ja…det bestäms hos lyssnaren, men förhoppningsvis skall jag kunna återkalla ett kärt minne, presentera något helt nytt eller skapa en upplevelse hos dig som läser.Det här är Fredagsmusik med Tommy. 

Vill du läsa tidigare "Fredagsmusik med Tommy" hittar du dem här


.