Dagar innan midsommar

Min väska är så gott som packad och klar. Färdig rekordtidigt.
Jag brukar alltid packa timmarna innan avfärd. Inte för att jag är ostrukturerad, eller ute i sista minuten. För det är ytterst planerat. Mer för att det är lite av en tradition och gamla rutiner sitter i ryggmärgen. Det är som om att jag är som mest skärpt då.

Tittar och läser gamla blogginlägg. Tittar in gamla resor jag gjort och fastnar för gamla USA-resor. Ett blogginlägg heter "Varva ner" och är kort och konsist. Det är skrivet precis innan avfärd till Landvetter. Jag skriver att jag precis packar klart. Noterar att Floridaresor krävt fördiskussioner med vänner som Kent och Janne. "Floridakännare" som rest genom den där deltstaten med mig. Aldrig vi tre tillsammans. Skilda road trips, men ändå viktiga road trips.
Det är just sånt där som man noterar när man läser sina egna gamla blogginlägg.

Det dagas. Dessa nätter blir aldrig riktigt mörka. Ett par dagar till så, sedan vänder det.
Midsommar ändrar allt. Midsommar är just den där gränszonen mellan ljuset och mörkret. Låter lite brutalt, men jag konstaterar under min lilla nattliga promenad att så just är fallet.

Nu är det iallafall morgon och så mycket ligger återigen framför oss!