Dagen efter Egon

Egon jobbade på bra i natt. Kan efter min lilla promenad konstatera att samhället där jag bor inte heller har förskonats.
Mitt olivträd som på sommaren är ute, slåss nu med rumsvärme och klättrande katter. Den tycks inte må bra av något av det. Den stora frågan är nu om den kommer överleva denna vinter inomhus, eller om den fram i april kommer se ut som de skadade och grenlestade träden utanför mitt fönster?

Nu längtar man verkligen till olivträdens naturliga breddgrader. Morsan och farsan är på en ö i atlanten. De stannar länge. Jag vill till Italien och kanske till någon av dess öar. Men det är inga 27 grader där nu, så måste antagligen också leta mig till en ö i atlanten. Inom några veckor...

Katterna tycks ha lugnat ner sig, Tagit siesta? Ingen i olivträdet..
Jag funderar på dagens lunchutbud. Det lutar åt fläskfilégratäng och hasselbackspotatis. Det är sån mat som man skall äta på en söndag. Sån mat man skall äta för att fira att stormen har bedarrat.