Dagen efter febertiden

Tog min första promenad på flera dagar. Den kalla luften kändes frisk mot min hud och helt ok efter ett antal feberdagar. Skulle till och med kunna ta regn en sån här dag, men av det blev det inget trots att himlen var mörk.

Febern höll mig borta från bloggandet och kanske lika bra det. Ibland är det nog inte fel att både bloggaren och läsare får vila. Mycket surfande blev det dock. Det är vid sådana här tillfällen surfplattor är helt outstanding. Musik, film, twitter och nyheter. Allt när man själv vill och orkar.

Följde Eurovision ingående utan att varken ha på radio eller tv. Det tycks räcka med ett twitterkonto. Räckte gott och väl för mig.

Min surfplatta informerade mig föresten om att det i dag är 40 dagar till lite utlandsvistelse och semester för Tommy. Det innebär förövrigt att det också är 40 dagar till midsommar

Föresten, min semester börjar tidigare. Måste ställa in nedräkning för det också.

Musik som passar bra när man är sjuk är Glen Cambell. Speciellt den där "In session" plattan där Jimmy Webb berättar intressanta nördigheter mellan låtarna.

Den här veckan har farmors gamla kaffekittel från 1953 kommit fram igen. Den används bara under vinterhalvåret i vår familj då kokkaffe är ett måste. Då vi hela veckan missat den där lilla detaljen att också få med sig kaffefilter från affären, har alltså denna gamla klenod fått jobba lite extra. Nu är dock den möjligheten snart också borta, då kokkaffet håller på att ta slut..

Min farmor och farfar flyttade ofta. Man kan tänka sig att saker och ting försvann mellan flyttarna. En sak var dock min farmor noga med att alltid få med sig; Kaffekitteln.
Jag minns när jag fick den. Jag flyttade hemifrån och höll på med att installera mig i mitt nya hem i Trollhättan. Vi pratar åttiotal. Farmor och farfar hade hjälpt mig att flytta de få ägodelar som jag hade. Då fick jag den här kitteln.
"Den här skall du ha Tommy", sa hon och räckte den till mig. "Var rädd om den - det har jag varit."
Där har jag tagit henne på orden. Det finns få ägodelar som jag vårdar så ömt som denna.

Söndag eftermiddag och man kan nog säga att kvällen är här. Den här veckan kommer inte nämnas bland mina "finalister" när bästa vecka skall utses någon gång i slutet av året. Nu känns det trots allt bättre och jag ser med tillförsikt fram emot att möta en ny vecka och det med både nyfiken och intresse.