Den där jakten


Jag är på jakt
Jag söker efter världens bästa gitarrriff/Gitarrsolo. Jag vill gå riktigt djupt in i ämnet. Inte lämna något åt slumpen.
Zeppelins "Heartbreaker" ljuder ut ur högtalarna. Jag höjer, men byter till Ted Nugents "Stranglehold" efter en stund. Det där är bra!
Sedan ett konfettiregn av Van Halens "Hot for teacher", ZZ top och "Sharp dressed man", "Joy and love" med Stevie ray vaughan och "Little wing" och Hendrix. Det finns att ta av...

2016 var ett riktigt eländigt år för musiken. Känns fortfarande konstigt att Prince inte lever längre. Som tur är gör hans musik det. För mig är han det största musikaliska geni som slog igenom på 80-talet. En sån där stilbildare och förnyare som Presley, Beatles, Bowie var för -50, -60 och -70 talet. För mig dessutom en av de absolut bästa gitarrister som funnits. Som när Clapton fick frågan om hur det kändes att vara världens bästa gitarrist;

"Fråga Prince"

Och i skuggan av Prince försvann även Lonnie Mack...
- Jo 2016 var ett ruttet år.
Har lyssnat mycket på just Lonnie Mack det senaste.

Spelar stranglehold igen. Nu lite högre, lite mer adrenalin, lite mindre luft...
Måtte Ted Nugent leva ett tag till!