Det är bättre idag

Det fanns en tid utan en behaglig innertemperatur i bilen. Ja det fanns faktiskt en tid då inte bilarna kunde öppna fönstren bak.
Jag har upplevt det och jag har suttit i baksätet iväg på semesterresor som barn, 40-50 mil upp i landet utan möjlighet att öppna fönstret.
Inbillar mig att det även då måste funnits dagar med en utetemperatur över 30 grader i skuggan.
Ibland är det bra att påminnas om det. Att det mesta inte var bättre förr och att jag har det väldigt bra idag.
Som vår bilresa genom Skåne. Bilolycka och stopp på motorväg (Inte jag) Bilköer och stillastående bilar. Då tänkte jag på just det där.

Luftkonditionering, ACC. Något som man nästan tar för givet idag, men som vi faktiskt saknade i vår nya Toyota när min son bara var ett halvår gammal och vi var iväg upp mot dalarna på min brors bröllop i den Sommarens varmaste dag. Minns oron över att han skulle få värmeslag, hur dåsig han blev och hur vi föräldrar oroades.

Så mycket är bättre idag. Det tänker jag på just nu när jag sitter och pausar ute i sommar-Sverige och kisar mot solen.