Det är inte bara sol och värme som vi svenskar vill ha från Kanarieöarna.

Kanarieöarna är kända för sina vackra stränder, solsken och turism. Men det finns också en annan sida av Kanarieöarna som inte många känner till, nämligen dess export av produkter till andra länder, inklusive Sverige.

En av de största exportvarorna från Kanarieöarna till Sverige är bananer. Kanarieöarna producerar över 400 000 ton bananer varje år och är en av de största producenterna av bananer i Europa. Dessa bananer skickas sedan till olika länder runt om i Europa.

En annan produkt som Kanarieöarna exporterar till Sverige är salt och det rör sig om mycket salt!
Öarna har ett rikt naturligt kustområde, vilket ger dem en fördel när det gäller att producera havssalt. Kanarieöarna har ett antal saltodlingar som producerar högkvalitativt havssalt som är efterfrågat i hela Europa.

Kanarieöarna är också kända för sina viner, och det finns flera vingårdar på öarna. Vingårdarna producerar både röda och vita viner och skickar dem till olika länder runt om i världen, bland annat till Sverige.

En annan produkt som är populär från Kanarieöarna är deras kaffe. Kaffe från ögruppen är känd för sin rika smak och hög kvalitet. Kanarieöarnas kaffe har vunnit flera utmärkelser och är eftertraktat av Kaffeälskare och en stor mängd av det kanariska Kaffet hamnar i Sverige. 

Slutligen exporterar Kanarieöarna också mycket annat, inklusive fisk och skaldjur, blommor och grönsaker, textilier och en del av det hamnar faktiskt i Sverige.