Det viktiga DÅ

Det närmar sig och jag tillbringar en stund åt att fundera på det här året som snart har gått. En gång i tiden höll jag på med stora årskrönikor vid den här tiden, men det har jag slutat med. Dock är de fortfarande roliga att läsa och jag har alldeles nyss läst igenom några stycken. T ex den här från 2016 som både känns lättsam och intressant. Inte alls så där högtravande och mastiga som jag minns det. 2014 var ett spännande och intressant år och ju mer jag går igenom dessa krönikor inser jag att jag någon gång kommer behöva skriva en bok med just de här som dess innehåll.
Men det blir inga fler nya nu. Det är ett avslutat kapitel. Dock finns alla dessa inlägg kvar och mina privata dagboksanteckningar förstås. Ett sätt att följa tiden som gått, även om det är i ett Tommyperspektiv.

På tal på perspektiv och att följa tiden, så har det här med väderangivelser blivit mer viktigare för mig med åren. "Väder och vind" och hur det skiftat från t ex en jul till en annan är en för en man som är född i slutet av sextiotalet ett informations- klimax utan dess like. Som idag till exempel. Hur den färgrika gårdagen förvandlades till det lite mer gråa otydliga. De där förändringarna som man aldrig såg förr, har blivit en sagolik dagsupplevelse.
Och jag skriver ner just det där och vet att det tillsammans med dagens bild, nästa år kommer påminna mig om hur det var.