Domedagskonversationen

Vi har en hel nation nu som pratar om regn, eller icke regn, Naturkrafterna håller oss i sitt grepp. Gång på gång visar vi oss underlägsna. Mänskligteten rår på mycket, men inte det här. Hörde en konversation mellan två människor idag där de nu befarade att värmen och torkan skulle hålla i in i oktober.
"Eller tänk om det aldrig slutar?" sa den ena, "Att detta bara fortsätter förbi december...in i det nya året, in i januari!!!"
Och jag tänkte på den där konversationen senare. Den liksom följer med mig. Tanken om att det nu aldrig mer skall bli något regn. Tanken på hur spaka alla politiker skall börja bli om det här håller i sig in i september. Tänk ytterligare ett par grader varmare och konstant över 30 grader. Hur skulle tankarna inför valet den 9e september se ut då?
Och sedan en fortsättning in i oktober och sedan kommer november då paniken är ett faktum. Allt måste prioriteras om, budgetar göras om, agendor strykas och göras nya.
Ja jag vet; jag håller på att skriva ett manus till en katastrof-film... Men, tänk om?

Jag jobbar på att kyla ner mina rum, men det går inget vidare. Det enda glädjeämnet tycks vara att det är något svalare inne än ut. Jag tänker återigen på den där "domedagskonversationen", funderar på om det är så här som mina kvällar framöver skall se ut. Jag med uppdrag att finna någon uns av svalka.