Dröm om hösten

Det regnar, blåser och bär sig åt. Jag vaknade i natt efter det att jag drömt om ett stort, stort höstträd där jag tycktes leva mitt liv.

Jag hade mitt hem där, mitt arbete och mina vänner. Trädet var ett vackert träd med vackra höstlövskiftningar, men det såg jag först när jag trillat ner..när jag låg där nere på marken och liksom hade trädet ovanför mig. Ett plötsligt, oväntat fall, som blev ångestfyllt när jag i hisnande fart föll. Jag kände aldrig fallet. Kände aldrig smärtan, utan istället rofullhet och kanske tillfredsställelse när jag sedan låg där på marken. Jag var varm, kanske svettades jag. Först när jag sakta höll på att somna in förstod jag att detta var min absolut sista tid. Att det var höst och skördetid, (ja höst betyder ju faktiskt "Skörd") och att jag nu var färdig med allt. Det var slut.
Drömmar känns ofta så verkliga och ni förstår nog att det var svårt att somna om sedan. Jag låg vaken och lyssnade på vinden utanför, på regnet och jag tittade på mörkret. Efter någon timma gick jag upp, gjorde the och plockade fram den där Selma lagerlöf boken som heter Höst och som skall vara den sista hon gjorde. Små korta noveller om liv, död och ungdomlig livfullhet.
Natt blir till morgon utan att för den skull skifta färg. Höstlöven kan inte göra mycket åt det.
Detta blogginlägg publicerades för första gången den 25 september 2012. Alltså för precis fyra år sedan på denna blogg. http://tommywidekarr.blogspot.se/2012/09/drom-om-hosten.html