Elitstyrkans hemligheter

Ikväll börjar en ny serie på tv4 som heter Elitstyrkans hemligheter.
Den skall handla om världens tuffaste utmaning där 18 kvinnor och män som under ledning av före detta elitsoldater ska genomgå prövningar liknande de uttagningstester som görs till ett elitförband.

I min bok Michelletimman har bland annat bokens två huvudpersoner Dany och Malin genomgått denna tuffa utbildning. Här bjuder jag på ett litet utdrag ur boken där Malin själv berättar lite grann om den tuffa utbildning som hon gått igenom.

"Malin hade rekryterats till firman tretton år tidigare. Hon var ung, och smart och hade inte tvekat när hon blivit erbjuden ett jobb som strategisk analytiker av Lennart Forsberg själv, företagets grundare. Lennart hade en dag helt sonika klivit in på det kafé där Malin och hennes vänner brukade träffas, tagit henne avsides, bett om att få boka ett möte med henne och därefter erbjudit ett välbetalt jobb på stående fot. Hon skulle förstås få en betald utbildning innan hon tillträdde tjänsten, en unik möjlighet till en framgångsrik karriär. En månad senare var hon inskriven på ett universitet i Florida och livet blev nästan för bra för att vara sant. Ständig sol på klarblå himmel, intressanta kurser, roliga kurskamrater och vilda fester. Det skulle ändå snart stå klart för henne att något annat väntade, att utbildningen inte bara skulle bestå av ekonomi och statskunskap. När hennes parallella militära utbildning tog sin början var hon redan så uppslukad av äventyret och full av övertygelse om att hon skulle kunna vara med och göra den här världen bättre, att hon inte tvekade en sekund att bara köra på.
Det var först efter hennes första Hell’s Week på en anläggning utanför San Diego som hon började reflektera över vad hon egentligen höll på med. Utan sömn, ständigt i rörelse, hungrig, våt, kall och lerig. Ständigt den där rösten som erbjöd ett lyxigt rum på ett av hotellen nere vid stranden. Det enda man behövde göra var att ringa i den glänsande mässingklockan som alltid tycktes sitta strategiskt nära.
– Whaddaya think? All you have to do is get up and go smack the hell out of that shiny, brass bell!
Sju av tio valde det alternativet. Drop-On-Request. Malin hade aldrig varit en av dem. Hon visste att de här prövningarna var till nittio procent mentala och inte fysiska, vilket instruktörerna ville göra gällande. Att beskriva allt det som man blev utsatt för under de här dagarna hade hon aldrig försökt sig på. Ingen skulle förstå, men det var i och för sig ointressant eftersom hon ändå inte skulle få lov att berätta det för någon. Hon hade varit i Afghanistan och jagat Bin Laden, gjort två vändor i Irak, haft uppdrag i Syrien och i ett dussin andra stater. Oftast hade hon jobbat för USA:s militära underrättelse-tjänst: DIA. Hon hade blivit skjuten en gång, tillfångatagen och torterad, men hade idag varken synliga eller psykiska men. Det sistnämnda hade klargjorts av både expertis hos hennes arbetsgivare och av en oberoende psykolog.
Tre veckor. Det var allt som var kvar till Malins semester. Flera veckors ledighet. Något hon inte haft på mycket länge. Faktum var att hon inte kunde minnas när hon haft några veckors sammanhängande ledighet senast. Hon var trettiotvå år nu. Såg fortfarande bra ut. Hennes blåa ögon var pigga och nyfikna. Det ljusbruna håret hade hon låtit växa ut och det var nu stort och naturligt krulligt. Som när hon var sjutton år. Hon var mer vältränad än någonsin. Atletisk, etthundraåttio centimeter lång och åttio kilo muskler. Trots det såg hon kvinnligt vacker ut och hon visste själv om det. Hon bar för dagen en svart rak knälång kjol, vit blus och en svart jacka i enkelt snitt, med stora knappar. De svarta skorna hade hög klack, men inte för hög.
Hon kände sig lugn och snudd på harmonisk. Hon tänkte på mannen i sitt liv. Han som hade funnits där nu i snart ett år. Kanske skulle de skaffa barn, en liten familj, en mening med livet? Något som hade varit helt otänkbart bara för några månader sedan. Vem kan ha familj, när man inte kan berätta vem man egentligen är, eller vad man gör när man aldrig är hemma? Man kan aldrig bygga en relation på lögner. Förvisso skulle hon aldrig kunna berätta för honom om det förflutna. De lögner som redan sagts var omöjliga att ta tillbaka, men nu hade hon fått chansen att faktiskt börja om. Hon hade ett vanligt liv nu. "

Är du intresserad av att köpa ett exemplar av den spännande boken Michelletimman så går du in på den här sidan; Jag är intresserad av boken Michelletimman