En happening

Jag funderat på det där med söndagsmiddagar idag.
Det var något annat förr.
Förr när jag var barn.
En happening.
Söndagsfeeling.
Den där steken som stod på i flera timmar var en bidragande orsak till den.
Minns hur hela huset fylldes av den där härliga doften.
Sedan familjen samlad runt det runda bordet. Ofta var det älg som erbjöds. Det var glada miner. En tacksamhet över att tillhöra en familj och en gemenskap, men det fattade inte vi barn då.

Vi hade en fin middag ihop här hemma ikväll ackompanjerad av min son. En kycklingwok som var fantastisk god. Dessutom hade Vi det mycket trevligt medan vi åt. Då slog det mig att de här middagarna egentligen inte har ändrats till det sämre med åren, utan det är snarare så att tiderna förändras och så också måltiderna och dess rutiner. Söndagsfeeling får jag dock fortfarande.