En historisk skatt på Gran Canaria

Idag har vi varit på marknaden i Mogan. Det är ännu en vacker och Varm dag här på ön. Mogan är en av de mest pittoreska och historiska städerna på Gran Canaria, och dess marknad är en av de mest populära turistattraktionerna i området. Marknaden i Mogan är en färgglad och livlig plats där du kan hitta allt från lokalt hantverk och färska råvaror till kläder och souvenirer.


Marknaden i Mogan har funnits i många år och har en rik historia som sträcker sig tillbaka till 1800-talet. Ursprungligen var marknaden en plats där lokalbefolkningen kunde köpa och sälja sina varor, men med tiden har den utvecklats till en viktig turistattraktion som besöks av människor från hela världen.


Idag är marknaden i Mogan öppen varje fredag och lockar tusentals besökare varje vecka. Den ligger vid vattnet och har en fantastisk utsikt över hamnen och det turkosa havet. Här kan du hitta allt från färska grönsaker och frukter till hantverk, souvenirer och kläder. Det finns också många restauranger och barer där du kan prova på lokala rätter och drycker.


Om man vill utforska den historiska sidan av Mogan så finns det många platser att besöka, som det gamla torget, kyrkan och det vackra stadshuset. Det är en stad med mycket att erbjuda, men vi höll oss till marknaden denna gång och havet och den sköna sandstranden. 
Ännu en toppendag är på denna ö långt ute i Atlanten.