En ny fas i livet


I morgon fyller min mor 65. Hon har precis blivit pensionär. Jobbade sin sista dag i tisdags. Nycklarna inlämnade. Ingen väg tillbaks. DEFINITIVT! Hon tycker det känns konstigt. Det måste det göra. Att en dag bara sluta så där. Tvärt! Men hon har väntat. Nu handlar det bara att komma in i den nya vardagen. Efter julen och efter den där obligatoriska månaden på en ö i atlanten. Då, någon gång därefter komma hon säkerligen att börja fatta.

Jag älskar den där bilden ovan. Tagen av farsan kanske 1971. Vi i skogen. Vi brukade alltid vara där så fort det blev helg. Det är så som jag minns det. Vi fikade, farsan eldade, det grillades korv. Just den där bilden har fångat allt det lyckliga. Mor kanske i ålder med Marie. 22? Ett stort leende. Solen skiner. Jag fast i min fantastiska "kikare". Minns ni dem? När man kikade i den och skruvade lite på den så ändrade sig innehållet i den. Färgerna förändrades. Fantastiskt för ett barn som fötts i slutet av sextiotalet.

Om en stund skall jag åka till Ellenö och hämta mina föräldrar. Det blir en liten drink här, innan vi knallar bort till kvarterskrogen nedanför kullen. Det är där som jag och min familj har tänkt att fira henne. Misstänker att ni kan hitta ett och annat foto därifrån här på min hemsida i kväll. Det kommer bli ett kalas. Sedan börjar en ny fas i hennes liv. Tillsammans med farsan som nu gått hemma i två år nu. En ny fas och lite av ett annat liv.