En Tommydag

Ibland får man till den där dagen som man önskat den. Redan i början av september drömde jag om den här dagen. Jag bläddrade bland erbjudandena i jultidningskatalogen som min brorson med förväntan stuckit till mig. Jag köpte några böcker, men också ett klassiskt Fantomenalbum! Fantomen som jag kanske inte läst på över 30 år, fanns nu tillgänglig för en man som passerat ungdomen med megaråge.
Jag behövde inte fundera så jättemycket på det där beslutet och så var den given i min beställning.
"En Fantomen att läsa vid jul" var min paroll. En Fantomen att läsa under en riktigt skön Tommydag. Och så kom nu tillslut den där dagen. Min dag. Jag kom upp i tid och fick skriva ett antal sidor innan jag väckte min son. En lång härlig vinterpromenad i alla ensamhet följde sedan genom ett nädtintill stängt centrum, via de olika utposterna i mitt lilla samhälle. En skön promenad på en timma som gav energi och väckte alla mina sinnen.
Sedan en avkopplad timma. En timma utan mobiltelefoner och allt sånt där som bidrar med plingande och ändrat fokus.
Det var då jag satte mig i min favoritfåtölj med det där seriealbumet. Bara jag hemma, jag tillsammans med en ungdomshjälte som väckte minnen från förr. En hänförelse till något så banalt som en seriefigur.
Ett glädjerus sprunget från det förgångna.