En viktig dag mellan två tidsminnen

Dagen D är 70 år bort. Det av någon anledning kallade Superval-året ligger 100 dagar framåt. Just nu är är det Sveriges nationaldag, en helgdag som en del anser att man bytte från en helgdag som man inte visste varför man firade till en annan helgdag som ingen vet varför man firar. För egen del är nationaldagen en dag då jag får möjligheten att fira att jag lever i ett vackert fritt mångkulturellt land där alla är lika värda och där alla röster räknas. Så vill jag även ha det i fortsättningen. Så jag firar på mitt sätt där jag varken har ont av att man viftar med flaggor, har blommor i sitt hår eller sjunger nationalsång. För mig är årets nationaldag ytterst viktig här i en tid mellan två för dagen avgörande tidsminnen. På ena sidan världskrig, förföljelse och människo-utrotning och på andra sidan ett viktigt vägval hur vi vill leva framöver.