Ett år senare

Kriget har rasat ett år nu.
Det är svårt att avskärma sig från, trots placeringen vid poolen under solen.
Jag kommer alltid minnas vad jag gjorde den 24 februari 2022. Jag var i New York och vaknade upp den där morgonen med nyheten om att Ryssarna hade gått in i Ukraina med målet Kiev. Det var några tidiga morgontimmar med CNN och Fox news. Sedan gick vi till den italienska krogen Nittis i korsningen mellan 9e avenyn och 39e gatan och hängde i baren samtidigt som vi följde allt som hände på tv-monitorerna. Amerikanerna vädrade ett storkrig. Kineserna hade påbörjat förberedelser mot Taiwan sas det. Skulle Kineserna ta tillfället i akt nu när alla blickar var riktade mot Europa och ryssen?
Stämningen var tryckt.

Det där tänker jag på när jag nu sitter här och har allt. Tänker på hur bra jag har det och hur privilegierad jag är.