Ett behagligt slut på en kväll

Jag avslutar kvällen med att signera ett antal böcker. Ett behagligt slut på en kväll. I början funderade jag en hel del på det här med att signera. Hur skriver man egentligen och vad skall man skriva? ”Trevlig läsning” och ”Hoppas att du kommer att gilla boken”, men det kan man ju inte skriva i varje bok? Ofta får jag frågan om jag inte kan skriva något personligt. Det är inte speciellt svårt om man har en relation till personen som skall ha boken, men utmaningen kommer då egentligen alla läsare vill att man ska skriva något personligt. Alltså något som är för bara dem. För tillslut kommer man dit då det känns som att man använt sig av alla bra fraser som finns.
Men, egentligen så tycker jag inte att det är speciellt svårt, för ofta kommer orden till mig just där och då.

Det hade verkligen varit så roligt att kunna ha boksignering där folk faktiskt står i kö för att köpa boken. Att få möta de där förväntansfulla människorna rent fysiskt. Ibland funderar jag på om jag någonsin kommer få uppleva den känslan? För det hör ju liksom till. Det tillhör liksom konceptet. Jag är en skribent mitt i en pandemi som antagligen aldrig får känna den känslan. Just i stunden känns det trist.

Men,

Jag har så mycket annat att glädja mig åt och att faktiskt få möta läsare som läst min bok och faktiskt få ta del av deras uppriktiga berättelse om den upplevelsen är fantastisk.
Jag hade förmånen att i veckan få sitta ner och föra ett avslappnat boksamtal om Michelletimman med en som precis läst ut boken. Hon förklarade att hon aldrig annars läser den sortens böcker. Det var så intressant att få höra hennes ingående intryck som jag uppfattade som ärliga och uppriktiga. Det är dessa samtal som är så givande och betydelsefulla för mig.

Jag signerar två böcker till innan jag går och lägger mig. Det är midnatt, men jag känner mig full av liv.

Om du är sugen på att köpa boken finns den bland annat på Adlibris, men du kan också beställa ett signerat exemplar av mig genom att swisha 150 kronor till 0705526126, eller om du vill ha den skickad till dig; 200 kr.