Ett oväntat besök

Snön yr omkring utanför mitt fönster.
Jag känner mig feberfri, men nu är det hostan som tagit över och som tar all uppmärksamhet.
Natten blev därefter och jag har suttit uppe i timmar.
Då är de där husförsäljningsprogrammen bra.

Igår mitt på dagen när jag satt i fåtöljen sjuklig, hörde jag rörelser ute i hallen. Det prasslade bland jackorna och när jag ropade ”hallå” blev det tyst. Jag hoppade ur fåtöljen och var på två sekunder ute i hallen. Där stod en kvinna och höll som bäst på att undersöka innehållet i jackfickorna. Jag blev ställd, tvekade i någon stund, hon såg skräckslagen ut. Sedan vände hon sig plötsligt halvt mot ytterdörren, knackade på den, tog fram något ur fickan som jag aldrig riktigt såg vad det var och sedan vände sig om igen. Helt denna gång, kastade sig mot dörren och sprang sedan ut.
Allt gick sedan så fort och väl ute försvann hon snabbt. Därefter kände jag mig inte sjuk längre.

Ett oväntat besök är inte alltid spännande och bra. Jag reser mig upp. Går och känner på dörren. Den är numera låst. Ställer mig vid fönstret sedan. Snöyran tycks inte lätta. Jag väntar besök..förberett. Jag konstaterar att jag inte är mycket för överraskningar eller spontanitet.