Fredagsmusik med Tommy                                        (Toes)

Musik har alltid varit ett av det viktigaste i mitt liv.
Musiken finns ständigt med mig och inom mig.
Musik är dessutom idag det jag sysslar med till vardags och som jag får större delen av min inkomst ifrån. Så visst kan jag kalla mig privilegierad. Att faktiskt få jobba med det som jag älskar allra mest. Genom åren finns det många personer, grupper och artister som påverkad mig genom musik till den som jag är idag. För jag tror på att musik har den förmågan. Att kunna påverka. Under fredagar framöver kommer jag presentera de artister och låtar som påverkat mig genom livet och kanske ge lite anekdoter kring det…och vad passar bättre än en fredag kväll att varva ned till något riktigt härligt. Härligt ja…det bestäms hos lyssnaren, men förhoppningsvis skall jag kunna återkalla ett kärt minne, presentera något helt nytt eller skapa en upplevelse hos dig som läser. Välkommen till Fredagsmusik med Tommy.

För en vecka sedan satt jag vid ett hav med sand mellan tårna. Jag det gjorde jag förövrigt i ett antal dagar därefter. Nåväl, iallafall när jag satt där och lyssnade på vågornas brus och måsarnas skrän, så funderade jag just på det där vad som är den ultimata "vid havet musiken". Jag kom snabbt fram till att det finns väldigt mycket musik och välja mellan och att allt handlar om vilken sinnesstämning man är i och dessutom vad man i slutändan gillar för musik.
Trots det och trots det vida spannet mellan Peter Lundblads Ta mig till havet, eller Jussi Björling med Till havs så bestämde jag mig för att ta reda på vilken låt som jag tyckte passade in just nu där jag satt och befann mig.
Jag behövde inte tänka länge....

Ni som följt mig här på bloggen i några år vet att jag ofta återkommer till Zac Brown Band. Detta underbara band frå Atlanta, Georgia som gör så skön musik och har gjort så många låtar som betyder så mycket för mig. Om jag skulle välja ut en låt som skulle få rulla hela sommaren så skulle det bli en Zac Brown Band låt.
Toes.

I got my toes in the water, ass in the sand
Not a worry in the world, a cold beer in my hand
Life is good today, life is good today

Precis så där helt enkelt.
Så skruva upp, njut av solen i helgen och låt zac Brown och hans band få underhålla dig.