Fredagsmusik med Tommy (Here comes the sun)

Musik har alltid varit ett av det viktigaste i mitt liv.
Musiken finns ständigt med mig och inom mig.
Musik är dessutom idag det jag sysslar med till vardags och som jag får större delen av min inkomst ifrån. Så visst kan jag kalla mig privilegierad. Att faktiskt få jobba med det som jag älskar allra mest. Genom åren finns det många personer, grupper och artister som påverkad mig genom musik till den som jag är idag. För jag tror på att musik har den förmågan. Att kunna påverka. Under fredagar framöver kommer jag presentera de artister och låtar som påverkat mig genom livet och kanske ge lite anekdoter kring det…och vad passar bättre än en fredag kväll att varva ned till något riktigt härligt. Härligt ja…det bestäms hos lyssnaren, men förhoppningsvis skall jag kunna återkalla ett kärt minne, presentera något helt nytt eller skapa en upplevelse hos dig som läser. Välkommen till Fredagsmusik med Tommy.

Jag har semester...ett tag till och vad passar då inte bättre än att lyssna på musik, oavsett om man har det lite gott så där i bakgrunden, eller lyssnar aktivt. Så här års väljer många att göra sköna sommarlistor med sin favoritmusik som man vill lyssna på under sköna (kanske lediga) sommardagar. Själv har jag inte fått ihop en riktig sommarlista i år, men om jag fått det så har jag en aning om vad för låtar jag skulle vilja ha med.
Först giganten George Harrison och My sweet lord. Den där låten ger en skön känsla och förväntan om vad som sedan skall komma. Sedan Fire and rain med James Taylor tätt följt av Dylan och Shelter from the storm....
Sedan en skön blandning med låtar av Don Mclean, Rod Stewart, Elton John, The Band, Eric Clapton och Fleetwood Mac.
Där någonstans tar drömmarna vid och mina ögon är nu slutna.
(För det är sånt som fin musik gör med en)
Men så vaknar jag plötsligt upp ur min sköna minnesloop av odödliga låtar, någonstans där i början av George Harrisons klassiska intro av Here comes the sun och jag är med från första stund och sjunger "Little darling, its been a long, cold, lonely winter"
George Harrison har alltid varit min favorit Beatle både som låtskrivare och person och just den där låten som skrevs under ett träd i Eric Claptons trädgård kan vara en av de mest hoppgivande låtar som skrivits.

Juli, sommar och lite kvar av semestern.
Jag är tacksam för solen, jag är tacksam för så mycket som mitt liv berikats med. Och jag är tacksam för musiken förstås och de där odödliga sångerna som man inte kan vara utan,