Free bird

I kenya svärmar gräshopporna. Jag ser på teve hur miljontals tar sig igenom odlingar med tomater, bönor, Mango, lök och allt slukas av de glupska insekterna. En sån där svärm äter upp vad nästan 40 000 personer äter dagligen.Det är en svår tid för Östafrika. Uganda och Tchad står på tur. Miljarder av nya gräshoppor är på väg att kläckas. Sedan blickar jag åter hemåt. Det handlar om Västra Götalandsregionen och ihopblandade Covid19 tester. Beror det på slarv, eller stor press under en svår tid? Jag hoppas och tror på det sistnämnda. Tester från folk här i Dalsland. Grannkommunerna. Det sägs vara omöjligt att säga hur många som kan blivit smittade. Smittspårning tycks inte vara aktuellt i nuläget.

Morgonens nyheter känns allt för deprimerande och hade jag suttit i karantän på det här vete tusan om jag klarat det. All respekt till de som under dessa månader suttit hemma utan möjlighet att lämna hemmet.
Så jag sneglar på gitarren istället. Den som jag för en stund sedan smekte så ömt. Den skall få nya strängar och medan den får det skall jag skall stänga ute allt hemskt en stund och nynna på en melodi om frihet.