Frihet och fångenskap 

Jag tänkte mig nog en sovmorgon, men jag har varit klarvaken sedan 5 så nu går jag upp. Igår var det sol och blå himmel. Det skall inte komma tillbaka idag. Det ser grått ut utanför mitt fönster. 

Jag var på restaurang igår och det var längesedan som jag känt en sån frihet. Sånt tänker man ju inte på annars, men just igår gjorde jag det. För vem vet när jag kan göra det här näst? Det händer saker varje timma nu. Nya direktiv, nya förutsättningar. 

Såg den där Lassgårdfilmen dessutom. En film med mer värme, kärlek och humor får man leta efter. Men också allvar och massor av känslor. Det var länge sedan jag tittade på något och blev så berörd. En film alla borde se. 

Dock var vi nästan själva på bion. Hur länge kommer biograferna vara öppna? 

Det är tyst i mitt hus. Jag kan göra vad jag vill. Jag tittar ut genom fönstret och konstaterar att ingenting kan bli som det ska om inte solen kommer fram. 

Jag är fången i det gråa och fula. Vi behöver åtminstone lite fågelsång.