Genomgång

Det är kaffestund och jag går igenom mitt bokmanus, redigerar, lägger till och drar i från. Främst kollar jag upp så att allt blir sammanhängande. Att något som jag tidigare tagit med, senare kan få en innebörd i historien. Jag är inte färdig. Det handlar inte om någon slutredigering, mer som ett sätt att värna om strukturen. Om en liten stund skall jag sätta igång med att skriva. I och med att jag nu tillslut fått in ett bra tempo i skrivandet riktigt längtar jag till att få sätta mig ner vid tangenterna och ge mig in i den där fiktiva världen.

En gång hörde jag någon säga att dålig text kan redigeras. Men en text som inte har blivit skriven kan man inte göra någonting med. Det där är en mening som jag bär med mig och som jag lyfter fram när det behövs. Det viktiga är att inte känna några hinder. Att inte begränsa sig själv eller ännu värre; censurera sig själv. Att våga och att förmå sig.