Goda dagarIdag är det en månad till att det är definitivt.
Definitivt att jag är på andra sidan. Jag har korsat den där den tunna linjen som jag pratade om så mycket för ett år sedan.
Precis för ett år sedan hade jag påbörjat min nedräkning mot de 50. En ångestfylld månad som jag beskrev dagligen här i min blogg. Den börjades här i den här soffan som jag sitter i nu och slutade i Greenwich Village. Utanför New Yorks äldsta rockklubb. The bitter end. (Klubbens namn var så talande just då.)
På tidigt 60-tal hängde kändiseliten här. Joni Mitchell, James Taylor, Woody Allen, Billy Crystal och Bill Cosby. Bob Dylan älskade att spela biljard just här och titta på de som uppträdde på scenen.
Här hängde Benny Goodman, Frank Sinatra och Duke Ellington.

I mitten av 70-talet var det här efter ett antal spelningar som Bob Dylan's Rolling Thunder Revue föddes. Efter ett antal spelningar på The bitter end tillsammans med vännerna Joni Mitchell, Roger McGuinn, Ramblin' Jack Elliot, Joan Baez, T-Bone Burnett, och Mick Ronson gav han sig ut på den legendariska turnén som Martin Scorsese nyligen gjort en film om.

Men tillbaka till mig, tillbaka till de där minnena som just nu överöser mig. För precis ett år sedan så mådde jag inte så bra. Att fylla 50 kändes hårt och ...hopplöst. Det släppte sedan. Det var som att när jag stod där utanför The bitter end och skulle göra den där tidsepiska bilden med mig och skylten så var det som att det var färdigt. Färdigt med ångest och åldersnoja. Jag hade räknat ner i en månads tid. Nu Ville jag bara fira.

Att åldras är vackert, men också smärtsamt. Att jag skulle bli 50 år var något som kändes omöjligt fram tills att jag fyllde trettio. Sedan tänkte jag; ”kanske ändå”. Sedan gick allt så fort. En dag stod jag plötsligt här - gråhårig, trött och kantstött, medan min omgivning fortfarande var trettio-någonting...
Nu är jag glad och tacksam över att jag fått bli så här gammal. Att jag fått varit med. Nu vill jag bara har mer!

Jag tror på att fira sin födelsedag. Genom att göra det hedrar man livet. Att fylla år är så mycket mer än en siffra. Nu följer en månad av förfest.