Högtryck

Det skall vara högtryck nu.
För mig får det dock gärna varvas ner lite grann. Det har hänt alldels tillräckligt med saker så...jaså, menade du värme och sol?
Ja, lite så där är det runt mig just nu.
Och under veckan så här långt har varg varit synlig i Färgelanda och en färsk rapport visar att råttorna är på kraftig frammarsch i riket och förökar sig i en sån takt att det förtillfället är omöjligt att hålla dem i schack. Pratar vi om en invasion här? Corona och Råttor låter inte som en speciellt trevlig kombo.
I tevesoffan i går morse pratades det utfiskning och rödlistning. Inte en enda fisk som jag åt som barn är lämplig att äta längre. Tragiskt. Dock tycks insjöfisken må riktigt bra. Gös och aborre rekomenderas och så, håll i er nu.,Brax! Brax skall vara en jättebra matfisk! Dra på trissor! Ibland måste jag erkänna att även jag tvivlar på experter.
Brax åt jag också som barn, men den fisken är ju banne mig helt oätligt. Tro mig, som barn kämpade jag med att filéa, krydda och tillaga efter bästa förmåga, men inte smakade det något gott. Dessutom alla dessa ben. Finns det någon fisk med mer ben i sig en just brax? Dock var det ett trevligt mete. Brax nappade alltid bra där jag fiskade och de var fantastiska på så vis att de både hade lite storlek och lyckades med att dra flötet rätt ner under ytan så där skönt, som ett barn älskar att det skall vara.

I veckan skulle det åter bli uppskjutning från Cape Canaveral. Nu blev det inte så, men hela den där grejen med rymflygningen, rymdprogram och astronauter, fick mig att minnas tillbaka. Ja, inte alltså när jag var astronaut, för det har jag inte varit utan om just cape canaveral och Kennedy Space Center. Det ultimata turistmålet. För ung som gammal. Känns som att jag varit där ett hundratal gånger, men det har jag ju inte förstås, men många gånger är det.
Och så närheten till Cocoa Beach då förstås. Denna underbara rekreationsplats.

Det är högtryck och det visst på flera sätt. Jag välkomnar värmen och bävar inte för de där 30 graderna som de pratar om skall infinna sig under helgen. Vi behöver sannerligen sol och värme nu. Jag behöver det i mängder.