Halloween Parade(New York - bloggen)

Torsdag och Halloween.
USAs näst största högtid.
Den där högtiden som var helt ofirad i det här landet fram till de första åren på det här milleniumet.

Och jag är egentligen inte mycket för firanden, men om jag nu skulle firat Halloween idag så hade jag gjort det i New York. Ingen annan stad kan fira Halloween som New York. Jag hade suttit på min favoritrestaurang i Little Italy och ätit en brakmåltid och jag hade sedan kanske kollat in alla de där paraderna. Och någon gång (men inte denna) hade jag gått med i den där paraden "New Yorks Village Halloween Parade" , världen största Halloween parad med över 50 000 "kostymdeltagare" och 2 miljoner åskådare skulle se mig glida fram i en oidentifierad utstyrsel.

Istället tillbringar jag kvällen med att lyssna på Lou Reeds 15e album (och kanske det bästa) New York och lyssna på alla de där New York - skildringarna.

"But there ain't no Hairy and no Virgin Mary
you won't hear those voices again
And Johnny Rio and Rotten Rita
you'll never see those faces again
This Halloween is something to be sure
Especially to be here without you"

Halloween Parade är en av de tre, fyra bästa låtarna Lou Reed gjort och då är det bra, för den här mannen har gjort mycket gott i musikväg.

och nu..
i denna stund tänker jag på maten, på pumpkin pie följt av Pumpakaka med äpple toppat med varm aprikosmarmelad.
Jag är hungrig.