How the west was won    del 7                                            (Yellowstone national park)

Det här är How the West Was Won, en bloggserie där jag innan, under och kanske lite efter kommer berätta om min livs resa som kommer påbörjas om några dagar.
Vi åker västerut i ordets rätta bemärkelse. Rocky mountains och the great plains, färdas på the Oregon trail och vandra Bozeman-leden upp...bland annat.
En pojkdrömsresa i verklighet och dikt, att få uppleva lite grann av det där som mina barndomshjältar en gång fick uppleva. Jim Bridger, Kit Carson, Davy Crockett och Daniel Boone. För just de där fyra kom att bli mina hjältar, även om jag kanske ändå gillade Red cloud och Sitting Bull mer..För jag var ett barn som inte bara älskade att leka indianer och cowboys, utan också fascinerades av myterna, kulturen och på sättet de levde.
Så om ett litet tag flyger vi till Denver för att sedan med bil resa de cirka 450 milen genom 8 stater, med målet att få den ultimata upplevelsen av natur, kultur och historia.
Och jag kommer berätta om allt här.

Som jag tidigare nämnt så var det just att få se och uppleva Yellowstone national park som var anledningen till hela den här resan. Att få uppleva den enastående naturen, alla djuren i fritt tillstånd och naturfenomenen. För er som vill veta lite mer om parken finner info på denna hemsida.

Yellowstone är nästan 9.000 km2 och belägen i de amerikanska Rocky Mountains i delstaterna Idaho, Montana och Wyoming.
Yellowstone har 5 parkentréer, varvid vi kommer åka in från den östa och sedan ut i den södra.
I Yellowstone bor mängder med vilda djur såsom bisonoxar, svartbjörn, Grizzlies, varg, vithövdad havsörn och vitsvanshjort..bland annat...
Det finns cirka 500 gejsrar här där Old Faithful är den mest kända och den har utbrott var 90:e minut.
I Mammoth Hot Springs hittar man varma källor och terrasser som bildats av det kalkhaltiga vattnet.
Vid Yellowstone Lake kan man förutom att fiska eller ta en båttur, kolla in ”Mud Volcano area” som är ett område med lerhålsvulkaner där marktemperaturen går upp till ca 93 grader.

Det är sån här information som jag dagligen i mina förberedelser nu bunkrar upp med, för att sedan kunna få ut så mycket som möjligt av parken.
Det blir också många filmklipp på youtube. Titta gärna på den korta filmen från National geografic nedan. Den är drygt 3 minuter lång och har fångat allt det där som jag törstar efter att få se och upptäcka.