Idag lite extra mycket

Igår kväll hade vinden avtagit och jag stod ute och såg på den vackra månen som var magisk i den upplysta bygynnande natten. Jag hade haft en fin dag och en fin kväll och nu var jag trött, men nöjd.
Det är såna här dagar som man strävar efter, tänkte jag då.
Nu är det tidig morgon. Vaknade redan strax efter fyra och kände mig pigg och utvilad. Numera behöver jag inte mycket sömn. Uppskattar tystnaden en morgon kan ge och till och med ensamheten. Allt innan huset vaknar upp och bilarna ute på vägen tar de första människorna till sina jobb. Läste mina meddelanden och det var särskilt ett som tilldrog min uppmärksamhet. En del människor berör lite extra och en del ord och meningar går in i en och fastnar, blir kvar och lämnar en inte i fred...
Sedan går allt vidare. Frukostgöromål, men ingen morgonteve. För just den här morgonen vill jag behålla tystnaden så länge som möjligt, även om det innebär att min nyhetstörst tillfälligt inte släcks.
Jag har förhoppningar om dagen. Det har jag alltid, men idag kanske lite extra mycket.