I'll Feel a Whole Lot Better

Hos vänner, i en hall, alldeles bredvid ingången hänger jag. Jag tillsammans med de som bor i det där huset. Ganska häftigt!
Ja, Nu kan man förstås tro att jag har behov av att hänga på folks väggar för att mätta mitt ego, men nej, det här handlar om så mycket mer. Det handlar om kärlek och bekräftelse om att tillhöra och att finnas.
Jag tänker på det denna tisdag då trötthet och livets tristess omsluter och förgör. Tänker på vänskap och behovet av att finnas med i ett sammanhang.
Min son "slåss för livet" och går en hård match i köket. Det är läxor oc

h stundande prov. Hans mor är ihärdig och jobbar på, trots vilda protester från sonen. Jag skjyver igen dörren till mitt rum försiktigt och drabbas omedelbart av en uns dåligt samvete. Sätter på musik, lutar mig tillbaka, blundar, försöker att bara finna lugnet...höjer lite till..
En ny spelista finns nu i min musiksamling. En spellista väl avvägd och förberedd för en tuff höst och en hård vinter. Winter Flood - artister som Unkle Kracker, Jackson Browne och Ray Lamotagne. The white Buffalo och Lucinda Williams är givna. Likaså Dixie chicks och låten "Not ready to make nice".Den måste alltid vara med.
Alla de där låtarna finns där lätttillgängliga ifall, ifall...

I got you med White Buffalo är favoriten för tillfället.
"It ain't about your bitching or your devil's tongue
I just wish that I was still the one"
är en tung öppning. Det är så som jag vill skriva låtar. Det är stil.
Jag höjer, jag dricker... Temperaturen höjs och när hela listan är spelad tar jag själv gitarren och rundar av med Vans "into the mystic" och kör sista versen på svenska a la Lundell. Skönt och befriande. Avrundar med "I'll Feel a Whole Lot Better" och skulle i denna stund göra the Byrds sjuka av avvund. Hårt och brutalt. Utan Clark´s tamburin och en Martin som lätt överglänser en skrällig 12-strängad Rickenbacker. Denna tisdag i oktober är snart slut. Ja, även oktober är snart slut. Det handlar om att förlika sig, att hålla sig över ytan. Att kunna glädjas över att få vara med och kunna se hur viktigt det är att ibland bara hänge sig och göra det man själv vill.