Inför upploppet

Åtta månader sedan Ryssland invaderade Ukraina. Jag minns den dagen som igår. Hur vi på nyhetssändningarna på hotellrummet i New York såg det hända. Den där New York resan kommer alltid vara förknippad med den där händelsen.

Det var svart när jag gick till bilen i morse. Det är så som det skall vara nu och även om löven fortfarande håller sin färg är det en tidsfråga innan löven bildar en brunsvart sörja och förfular hela landskapet.
Det är nu som vårt tålamod prövas. Det är nu som det är så viktigt att hålla leendet vid liv.

Jag gillar måndagar. Jag gillar det oskuldsfulla, det orörda som en måndag bär med sig. Ett helt tomt blad att fylla på.
När jag vaknade halv fyra i morse kände jag mig pigg och stark.
Kunde inte somna om. Gick upp och gjorde mig iordning.
Kanske håller allting på att vända nu trots allt?
Jag bär med mig den där optimismen in i den nya arbetsveckan. Det gäller att smida medan järnet är varmt.

Jag har blivit äldre. Alltså lever jag. Livet är ingen lek, men både spännande och oförutsägbart på ett bra sätt.
Oktober skall snart rundas av och jag söker position i ledet inför det stora upploppet.