Ingen flaggning i Färgelanda på Nationaldagen.


Nationaldagsfirande följs av pingsthelg och det minst sagt ostabila väderläget som bjuder på både ihållande regn, men också uppsprucken himmel ooh sol. Jag är inte den som klagar på det utan väljer att gilla läget och njuta av bägge delarna. Dock kan jag inte annat än att fastna i tanken och ställa mig frågande till min egna kommuns sätt att uppmärksamma nationaldagen.
Hur jag än försöker att gilla läget, förstår jag inte varför Färgelanda kommun väljer att lotsas om att det inte är nationaldag. I kommunen firas det av tradition på flera olika platser och samhällen runt om, men inget fann att finna om det på t ex hemsidan igår. Nationaldagsfirandet i Stigen som får antas ses som lite officiellt, eftersom att kommunen valt just den platsen för t ex fan-utlämning till kommunens föreningar fanns det ingen information om alls.
I år väljer man t om att inte flagga på kommunens officiella platser så som på den här bilden; utanför medborgarkontoret. Klantigt tycker jag, pinsamt säger flera andra som jag pratade med igår. Idel kommunflaggor och så en turistinformationsflagga (trots att turistinformationen var stängd).
Nä dags för skärpning! Vi kan bättre här i Färgelanda. För det var väl inte ett medvetet val?