Inspiratör

På bilden sitter jag i klubbens mötesrum och ser drömmande ut. Precis som att jag funderar på något? Kanske en ny verksamhetsidé? En lösning på ett problem?

Ïdag fick jag möjlighet att berätta om hur det är att vara klubbfunktionär. Detta som inbjuden på en inspirationhelg för klubbens ungdomar. En utbildning om Ledarskap och föreningsarbete, där man diskuterat tränarskap, värdegrund, administrativt arbete i en ideell förening, klubbens framtid mm. Det ingick också en hel del praktiska uppgifter.

Jag berättade vad som fick mig att börja judo, att bli tränare och ordförande och vad det är som driver mig i min gärning. Jag fick också massor av bra frågor och eftersom att det här avslutade denna helg fick jag också det hedrande uppdraget att dela ut diplom till helgens deltagare.

Med mig hade jag de förtjänsttecken och utmärkelser som jag fått genom åren. Detta för att visa på att man visst kan få uppskattning även om man inte tävlar och vinner medaljer. Dock så spelar det ingen roll när det kommer till kritan, för det som verkligen betyder något är att få vara med i ett positivt sammanhang. Att få vara med och glädjas när andra lyckas. Att dela någon besvikelse och sorg. Att få vara en del i utveckling och framgång.
Den här stunden, den här timman idag var för mig ren glädje.