Jag är miljonär!

Ibland, men inte ofta händer det!
Man öppnar ett brev som man först övervägt att slänga i soporna direkt eftersom att det ser ruskigt likt ut ett reklamerbjudande. Men, det öppnas och då ser ni blir det fart på ens ansiktsutryck. Meningar som att "Du har en outhämtad vinst hos svenska spel" får en dessutom lätt att börja hoppa jämnfota.


En två månaders gammal vinst...

Och oavsett om jag nu vunnit 8 kronor eller 20 miljoner hinner man tänka massor av saker innan man sätter sig ner för att komma till sans.
Brevet kom i måndags. Jag har inte gjort någon ansats för att kvittera ut vinsten ännu. I och med att det inte står hur mycket jag har vunnit, har jag nu i nästan en veckas tid gått runt och känt mig nästan som en mångmiljonär. En riktigt skön känsla skall sägas, som jag inte alls är sugen på att bli av med. För ärligt talat är det en bidragande orsak till att jag denna vecka så här i slutet av året orkat bära huvudet högt. Vintertid kan vara mörk och hård. Ibland räcker inte all julbelysning i världen till för att lysa upp en medelålders grinig mans vardag så här i slutet av december. Får vi bara leva klart de här sista dagarna av året, skall jag sedan med glädje kvittera ut min vinst efter årsskiftet, om de så bara är åtta kronor.