Jag betalar gärna skatt

Jag är så gammal nu så att jag gärna betalar skatt.
Till och med mer än vad jag gör nu om jag vet att just de pengarna går till att människor mår bättre, får ännu bättre sjukvård, får en bra skola, att vi kan känna oss trygga.
Ja, jag tror definitivt att det är en del av att bli äldre. När jag var yngre var jag extremt skattefientlig, för att sedan med åren lätta upp min ståndpunkt. Detta utan att förändrat min grundsyn, eller för den delen politiska tillhörighet. Att gemensamt bidra till den nationella välfärden är en förutsättning för ett modernt demokratiskt land.
Med åren inser man sin egna dödlighet, något som jag absolut inte gjorde som ung. Jag skulle också kunna säga att jag med åren också förstått att det här med att vara frisk inte är en självklarhet, att känna sig trygg där man lever och bor inte är ett privilegium och att ha en bra skola bygger på vilka resurser man får tilldelade.

Jag älskar att resa. Under 2021 hoppas jag att jag åter kan göra det. Att flyget också måste vara med och bidra till ett hållbart klimattänk är viktigt. Dock måste vi också förstå att om vi vill kunna fortsätta in i framtiden där möten mellan människor och kulturer är viktiga för vårt fortsatta egna och vår nations vidare utveckling måste vi också förstå spelreglerna. Att sälja flygresor är inte en gigantisk kassako och idag står flygskatten för en stor del av avgiften på min flygbiljett. Biljetten i sig är billig för mig och jag betalar som sagt gärna skatt, men halva vår befolkning tycker antagligen inte alls som jag och de är inte beredda att betala mer för biljetten. Därför måste vi skapa en större förståelse för båda sidor och inte bara för miljöivrare som anser att flyget bara är till fördärv, utan också för den andra sidan. Jag betalar gärna skatt och jag värnar både om att kunna resa och om miljön, men hoppas på en mer objektiv debatt fortsättningsvis både om att resa och att flyga.
Och du - att flyga är jättebilligt (om du tar bort skatt och avgifter).