Kaffe och Fika med Tommy, Första berättelsen-så det börjar

Jag kan konstatera när jag tittar på bilder jag tagit genom åren, att en betydande del av dessa bilder är på kaffe och där fika pågår. Något (som om jag inte redan visste det), blev uppenbart för mig att det var något som jag uppskattar.
Och inget konstigt med det, för vi svenskar älskar ju att fika. Dock finns det flera definitioner på vad fika egentligen är.
Är fika enbart en kopp kaffe? Eller kan det t om innehålla någon annan dryck, t ex te?
En del tycker t om att tilltugg till kaffet skall alltid finnas för att det skall få kallas fika.
Jag säger så här; Att "ta en fika" innebär att man tar en paus från en aktivitet för att dricka kaffe, te eller någon annan dryck, med eller utan tilltugg. Här förstår jag att jag direkt kommer få mothugg då själva ordet fika kommer just från kaffe och fika är kaffe där med basta!

Det får vara hursomhelst med det. Från och med idag börjar en helt ny inläggs-serie på min blogg som kommer heta kaffe och fika med Tommy, där jag kommer dela med mig om mina bästa kaffe/fikastunder och texter.
Låter inte det som en strålande idé?
Låter inte onsdag som en bra dag att publicera dessa små trevliga inlägg?
Jo, nu kör jag!