Kontraster

Jag tänkte på det på vår promenad runt i det vackra. På Central Park om sommaren, hösten och vintern. Minnen från Central park Zoo, Lennon memorial, Strawberry Fields och Dakota building...Minnen om sommaren när man går The Mall fram, men stannar till för vila och glass/dricka -inköp. Hur man korsar Terrace drive. Stannar till vid Bethesta Terrace, Bethesta Fontain och tittar sedan på hur folk roar sig med en liten roddtur på The Lake.


Minnen om en varm och solig sommardag och det är jag som slagit mig ner i gräset kisandes mot solen.


Inget kan bli så mycket bättre än där och då. Jag i en grön oas i världens bästa stad och allt jag behöver fundera på är: när det är dags att traska vidare.


Men, det fungerar bra om vintern också. Central Park är fortfarande sprakande, men på ett annat sätt. Avkopplande promenad och samtidigt uppsikt över New Yorks vackra skyskrapor intill parken.


Lunch på Tavern on the Green, sedan en eftermiddags drink i The Loeb Boathouse. Metropolitan Museum of Art precis intill, Guggenheim och American Museum of Natural History bredvid för den kultursugna.


Det här är verkligen Kontrasternas stad där stadens puls och hets möter lugnet och friden. Hur kan man inte älska det här?