Kontrasterna (New York - bloggen)


Jag tänkte på det tidigare idag på min promenad runt omgivningarna där jag bor. Jag kände att kallare luft är på väg in.
Det finns ett vemod i det där som jag inte kan förlika mig med. Tror inte att jag någonsin skall säga att det finns något vackert i den här tiden som har sin början nu. Det må vara färgglatt stundom, men snart kommer det en dag då all den där färgprakten tvärt är borta.

och där på min promenad i kända Färgelandaomgivningar gick jag bort mig i minnen från...Central park, New York.
Central Park om sommarem, hösten och vintern. Minnen från Central park Zoo, Lennon memorial, Strawberry Fields och Dakota building...
Minnen om sommaren när man går The Mall fram, men stannar till för vila och glass/dricka -inköp. Hur man korsar Terrace drive. Stannar till vid Bethesta Terrace, Bethesta Fontain och tittar sedan på hur folk roar sig med en liten roddtur på The Lake.
Minnen om en varm och solig sommardag och det är jag som slagit mig ner i gräset kisades mot solen.
Inget kan bli så mycket bättre än där och då. Jag i en grön oas i världens bästa stad och allt jag behöver fundera på är: när det är dags att traska vidare.

Men, det fungerar bra om hösten också. Central Park sprakande av färger. Avkopplande promenad och samtidigt uppsikt över New Yorks vackra skyskrapor intill parken.
Lunch på Tavern on the Green, sedan en eftermiddags drink i The Loeb Boathouse. Metropolitan Museum of Art precis intill, Guggenheim och American Museum of Natural History bredvid för den kultursugna.
Det här är verkligen Kontrasternas stad där stadens puls och hets möter lugnet och friden.